Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

γλυκό κουταλιού σταφύλι(σουλτανίνα)

Αυτή την εποχή το σταφυλάκι  είναι στις δόξες του γι αυτό και αξίζει τον κόπο να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού . Εγώ  ετοίμασα μερικά βαζάκια για το καλό. Ειναι απλό και εύκολο και συνοδευει υπέροχα το παγωτό, το γιαουρτάκι,  το πρωινό μας με φρυγανιά και βουτυράκι Τολμήστε το κι εσεις φιλες μου παχαίνει λιγότερο απο οποιδήποτε άλλο γλυκό!
Η συνταγή και η εκτέλεση απλούστατη!


Για ενα κιλό σταφύλι θα χρειαστείτε 
750 γραμμ. ζάχαρι
1/4 φλυτζανι νερό
μια βανίλια
αρμπαρόριζα
και τον χυμό μισού λεμονιού


Πλένουμε τα σταφύλια και κόβουμε τις ρώγες. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό. Μη σας φανεί λίγο το νερό και βάλετε παραπάνω-με το βρασμό θα βγάλουν και τα σταφύλια το χυμό τους- Βράζουμε για δέκα λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε μία μέρα. 
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε πάλι για 10 λεπτά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού για να μη μας ζαχαρώσει και την αρμπαρόριζα για το άρωμα. 



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

1 σχόλιο:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ