Την παραμονή Χριστουγέννων, σε πολλά χωριά, ετοιμάζουν κάποιες λεπτές πιτούλες που ονομάζονται λαλαγγίτες. Μάλιστα το όνομά τους, λέγεται πως το έχουν, επειδή όταν τηγανίζονται κάνουν τον ήχο λα λα λα. Άλλοι λένε πως το κάνουν γιατι μοιάζουν σαν τα σπάργανα του Χριστού. Τα ψήναν λοιπόν σε μια μαύρη πλάκα από πέτρα, το λεγόμενο σάτσι. Μάλιστα λέγεται οτι, φέρνουν γούρι
ΥΛΙΚΑ
300 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
2 ΑΥΓΑ
200 ΓΡ. ΓΑΛΑ
και λίγο αλάτι
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά και τα τηγανιζουμε σε αντικολλητικο τηγάνι
ΥΛΙΚΑ
300 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
2 ΑΥΓΑ
200 ΓΡ. ΓΑΛΑ
και λίγο αλάτι
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά και τα τηγανιζουμε σε αντικολλητικο τηγάνι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ