ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ?
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
Βάζουμε τους γίγαντες απο το βράδυ στο νερό να μουλιάσουν,
το πρωί τους πλένουμε τους τρίβουμε με λίγο σόδα, και τους βράζουμε για λίγο. Χύνουμε το πρώτο νερό,
και κατόπιν τους βράζουμε ξανά μεχρι να μαλακώσουν,
σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό, ζάχαρι, ενα ξύλο κανέλλα , λίγα μοσχοκαρφια,και μια φέτα λεμόνι
μόλις παρει βράση ριχνουμε τους γίγαντες,
χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και περιμένουμε να δέσει το σιρόπι στίβουμε και λίγο λεμόνι...
όσες γνωρίζεται απο γλυκά του κουταλιου ξέρετε πότε ειναι ετοιμο.
Ειναι πολύ νόστιμοι και μοιαζουν με κάστανα....
η Αναλογία ειναι....
1/2 κιλό γίγαντες
2 ποτηρια ζάχαρι
3 ποτήρια νερό
αν θέλετε και λίγο μέλι....
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
Βάζουμε τους γίγαντες απο το βράδυ στο νερό να μουλιάσουν,
το πρωί τους πλένουμε τους τρίβουμε με λίγο σόδα, και τους βράζουμε για λίγο. Χύνουμε το πρώτο νερό,
και κατόπιν τους βράζουμε ξανά μεχρι να μαλακώσουν,
σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό, ζάχαρι, ενα ξύλο κανέλλα , λίγα μοσχοκαρφια,και μια φέτα λεμόνι
μόλις παρει βράση ριχνουμε τους γίγαντες,
χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και περιμένουμε να δέσει το σιρόπι στίβουμε και λίγο λεμόνι...
όσες γνωρίζεται απο γλυκά του κουταλιου ξέρετε πότε ειναι ετοιμο.
Ειναι πολύ νόστιμοι και μοιαζουν με κάστανα....
η Αναλογία ειναι....
1/2 κιλό γίγαντες
2 ποτηρια ζάχαρι
3 ποτήρια νερό
αν θέλετε και λίγο μέλι....
Gosto das tuas receitas, já tirei aqui um frango e não fica por aqui. As vezes não sei o que fazer, depois venho aqui e das-me sempre uma excelente e apetitosa ideia.
ΑπάντησηΔιαγραφήFestas felizes para ti e toda a família.
Abraço