Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κουνελάκι με δεντρολίβανο

Αυτή την συνταγη την ειδα στην τηλεόραση την δοκίμασα ειναι υπέροχη, μυρωδάτη και εύγευστη!


 τα υλικά...


ενα κουνέλι κομμένο σε μερίδες
( προηγουμένως , όλη νύχτα το έχουμε μαρινάρει.  Για την μαρινάδα  χρειαζόμαστε ενα ποτηρακι ξύδι, ένα ποτηρακι νερό και ενα κρασί, μερικά δαφνόφυλλα, και λίγο πιπέρι ακοπάνιστο) 

τρία μεγάλα κρεμμυδια χοντροκομμένα
τρεις κουταλιές δεντρολίβανο
τρεις κουταλιές μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό,και λάδι για το τσιγάρισμα.


εκτέλεση


πλένουμε και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια απο το κουνέλι, τα βγάζουμε σε ένα πιάτο, και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ελαφρά, ξανατοποθετούμε τα κομμάτια το κουνέλι στην κατσαρόλα , βάζουμε το δεντρολίβανο, την μουστάρδα,το αλατι,πιπέρι και το νερό όχι πολύ γιατι τα κρεμμύδια αφήνουν νερό, το σκεπάζουμε και το βράζουμε μια ωρίτσα περίπου μεχρι να μαλακώσουν το κρέας και τα κρεμμύδια.
Συνοδεύεται πολύ όμορφα με χυλοπίτες. Καλή επιτυχία!!!




1 σχόλιο:

  1. Delicioso e saudável, dispenso a mostarda, essa deve ser a gosto. O alecrim é um tempero natural. Tomilhos e hortelã da ribeira também podem perfeitamente temperar. Enfim! Existem mil e uma maneira, importante é confeccionarmos o mais natural possível, sem gorduras, pouco sal. Por mim dispenso o sal e açúcar, são venenos brancos para todos.
    Grato por seguir a minha pagina.
    Como tem muitos blogues, vou escolher aquele onde me sentirei bem. Até la, fique com um abraço e um beijo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ