Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Ένωσις Ελληνίδων Πειραιώς "Η ΠΡΟΟΔΟΣ":

Περιδιαβαίνοντας τις σελίδες του διαδυκτίου συνάντησα  αυτά τα δυο ονόματα  της Ελένης Καραντώνη και της Κούλας Καλλιγά... μου έφερε δακρυα στα ματια η αναμνηση τους ... δυο αγαπημένες μου δασκάλες... δεν γνώριζα την κοινωνική τους προσφορά στον Πειραιά.. γνώριζα μόνο οτι ηταν δυο γυναίκες της αφοσιωσης και της προσφορας....
το χαρακτηριστικό της Ελένης Καραντώνη που ειναι και χαραγμένο στην μνήμη μου ήταν τα βραχιόλια που φορούσε στα χέρια της και βροντούσαν οταν εριχνε κανενα χαστουκι στα ατακτα αγόρια και της Κούλας Καλλιγά οι πλεξούδες που τις είχε παντα στεφάνι πανω στο κεφαλι της και τα χοντρα μυωπικά γυαλιά της... λυπάμαι που δεν βρήκα καποια φωτογραφια τους!!!

Ένωσις Ελληνίδων Πειραιώς "Η ΠΡΟΟΔΟΣ":

Η Ένωση ιδρύθηκε την 26η Μαρτίου του 1952 με κύριο σκοπό την αφύπνιση της εργαζόμενης γυναίκας. Πέτυχε την ίδρυση Νυχτερινού Σχολείου για την δωρεάν επιμόρφωση των πρακτικών νοσοκόμων. Τα πρώτα μόλις 5 χρόνια της λειτουργίας της αποφοίτησαν 205 πρακτικές νοσοκόμες.  Για την ανέγερση του Μνημείου της Μητέρας οργάνωσε Επιτροπή Παμπειραϊκή. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείτο: Αικατερίνη Ορφανού (Πρόεδρος), Ελένη Καραντώνη (Αντιπρόεδρος), Σταυρούλα Κοτσώνη (Γεν. Γραμματεύς), Ευγενία Συθιακάκη (Ταμίας) και μέλη Αναστασία Ναυπλιώτου (ιατρός), Σοφία Στάη (οικονομολόγος), Σοφία Ανδρουλιδάκη (Καθηγήτρια Σωματικής Αγωγής), Άννα Χατζηδάκη, Νίτσα Θεοφανίδου (οδοντίατρος), Παπαμήτρου, Κούλα Καλλιγά (Καθηγήτρια Μουσικής), Αικατερίνη Ιωάννου, Αθηνά Πουρναράκου (οδοντίατρος) και Ευγενία Κατσούλη (Δικηγόρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ