Μια πορτοκαλόπιττα πανεύκολη μυρωδάτη και νόστιμη...
θα χρειαστούν
3 πορτοκάλια
1 φλ. ζάχαρι
4 κουταλιές σιμιγδάλι
1 κουταλάκι μπεκιν
3 αυγά και
200 γραμ ινδική καρύδα
για το σιρόπι
βραζουμε 1-2 λεπτά περίπου...
1 φλ. ζάχαρι
1 φλ. νερό
εκτέλεση
ξύνουμε τα πορτοκάλια ελαφρά στον τρίφτη...κατόπιν τα βαζουμε και τα πολτοποιούμε στο mixer προσθέτουμε την ζάχαρι, τα αυγά, το σιμιγδάλι και το μπέκιν τα χτυπάμε όλα μαζί. Τέλος ρίχνουμε την ινδική καρύδα και απλά ανακατεύουμε το μειγμα...το αδειαζουμε σ ενα ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο για 30΄
Εχουμε ετοιμο το σιρόπι μας και περιχύνουμε την πορτοκαλόπιττα.
συνοδευεται υπέροχα με παγωτό καιμακι ή βανίλια
θα χρειαστούν
3 πορτοκάλια
1 φλ. ζάχαρι
4 κουταλιές σιμιγδάλι
1 κουταλάκι μπεκιν
3 αυγά και
200 γραμ ινδική καρύδα
για το σιρόπι
βραζουμε 1-2 λεπτά περίπου...
1 φλ. ζάχαρι
1 φλ. νερό
εκτέλεση
ξύνουμε τα πορτοκάλια ελαφρά στον τρίφτη...κατόπιν τα βαζουμε και τα πολτοποιούμε στο mixer προσθέτουμε την ζάχαρι, τα αυγά, το σιμιγδάλι και το μπέκιν τα χτυπάμε όλα μαζί. Τέλος ρίχνουμε την ινδική καρύδα και απλά ανακατεύουμε το μειγμα...το αδειαζουμε σ ενα ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο για 30΄
Εχουμε ετοιμο το σιρόπι μας και περιχύνουμε την πορτοκαλόπιττα.
συνοδευεται υπέροχα με παγωτό καιμακι ή βανίλια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ