Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

ΚΡΑΜΠΕΣ... ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ


Σε όλους μας έχει τύχει ενώ περπατάμε ή κάνουμε μία απότομη κίνηση, να παθαίνουμε κράμπα. Οι κράμπες είναι απότομες και ακούσιες συσπάσεις των μυών του ποδιού και κυρίως της γάμπας οι οποίες συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε όλες τις ηλικίες. Εδώ, σας έχουμε τρόπους να τις αντιμετωπίσετε...
1. Τεντώστε το πόδι σας με τα δάχτυλα προς τα πάνω και κάνοντας συγχρόνως απαλό μασάζ.
2. Πριν πέσετε στο κρεβάτι κάντε λίγη γυμναστική ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε τις κράμπες κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορείτε για παράδειγμα να κάνετε διατάσεις ή στατικό ποδήλατο για λίγα λεπτά.
3. Η θερμότητα μπορεί επίσης να αποτρέψει τις κράμπες. Πριν ξαπλώσετε λοιπόν, βάλτε μία θερμοφόρα για 10 λεπτά στα πόδια σας ή σκεπάστε τα με μία κουβέρτα.
4. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Τα συστατικά αυτά ρυθμίζουν τη δραστηριοτητα των μυών ενώ βρίσκονται στα δημητριακά ολικής άλεσης, τα πράσινα λαχανικά, τα καρύδια και τα όσπρια.
5. Φροντίστε να προσλαμβάνετε πολλά υγρά και νάτριο καθώς η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού και η ισορροπία των ηλεκτρολυτών βοηθά στην αποφυγή κραμπών.


Πηγή: http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/YGEIA/item/61029-pos-na-antimetopisete-tis-krampes#ixzz2EqOa126w

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ