Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ

 Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΜΟΡΦΑ ΓΡΑΦΕΙΑ,ΤΑΓΙΕΡ ΚΑΙ ΨΙΛΟΤΑΚΟΥΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΧΩΡΑΦΙΑ....

Η χειραφέτηση πιστεύω ότι έχει στερήσει από την γυναίκα το να είναι ευτυχισμένη,
επιδιώκοντας την ελευθερία της νομίζω ότι βρέθηκε εγκλωβισμένη στα γρανάζια της φιλοδοξίας της για ανεξαρτησία.
Διότι αν και έχει πάρει σημαντικές διοικητικές θέσεις στο χώρο της εργασίας υπάρχουν ακόμα προκαταλήψεις απέναντί της  από το ανδρικό φύλο  
υπάρχουν μικρότερες αμοιβές σε ίση προσφορά εργασίας
λιγότερες πιθανότητες για πρόσληψη,  αν ζητηθεί κάποιο άτομο για υπεύθυνη θέση ,θα προτιμηθεί κάποιος άνδρας
και πολλές φορές όταν προσπαθεί να εισχωρήσει σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα συναντά αρνητικό κλίμα
ΤΩΡΑ….
Υπάρχουν διάφορα επαγγέλματα πέρα από των δικηγόρων των γιατρών  επαγγέλματα πανεπιστημιακού επιπέδου  που η γυναίκα εκεί κυνηγά μια καριέρα και είναι πολύ φυσικό εφ όσον εχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της για σπουδές να πρέπει να προχωρήσει.
ΟΜΩΣ
Υπάρχουν οι γυναίκες οι εργαζόμενες σε γραφεία, εργοστάσια, αγρότισσες όπου αντιμετωπίζονται   ως υποδεέστερες από τον άνδρα. Και πολλές φορές ας μην το παραβλέπουμε  έρχονται αντιμέτωπες και με την σεξουαλική παρενόχληση
Επίσης
Η έξοδος της γυναίκας στον εργασιακό στίβο της έχει δημιουργήσει πολλές υποχρεώσεις και μπόλικο άγχος
Έχει στερήσει από το σπίτι και τα παιδιά την παρουσία της (που είναι για μένα το σημαντικότερο της) το παιδί εχει μεγάλη ανάγκη το χάδι και την στοργή της μάνας  που δεν το αναπληρώνουν όλοι οι παππούδες και οι γιαγιάδες του κόσμου….
Ο ρόλος της μητέρας έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα (χωρίς βέβαια να το επιδιώκει η ίδια και πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνει)
Ένας σημαντικός παράγων είναι η κούραση της ημέρας και των ευθυνών  όταν επιστρέφει στο σπίτι, ( νοικοκυριό, μαγείρεμα, πλύσιμο, σιδέρωμα, δουλείες της καθημερινότητας που δεν μπορεί να παραβλέψει α θέλει να είναι σωστή  ) και που την κάνουν να έρχεται σε σύγκρουση με τον σύζυγο, τα παιδιά, ακόμα και τους γονείς αν έχουν επωμιστεί  και αυτοί κάποια βάρη .
Είναι αρκετές στιγμές που νοιώθει  την σκλαβιά  να την πλακώνει.
Και όσο πιο δύσκολη γίνεται η ζωή στον οικονομικό τομέα σήμερα λόγω κρίσης  τόσο νομίζω ή εργασία για την γυναίκα θα είναι  αναγκαία.
Και οι απαιτήσεις των εργοδοτών μεγαλύτερες στα ωράρια εργασίας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ